Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Burgerslachtoffer details
Joost Marinus Wisse
database-id
1087


Burger

Categorie :Luchtaanval/bombardement
Naam :Joost Marinus Wisse     (Man)
Leeftijd :31
Burgerlijke Status: Gehuwd met Willemina Catharina Trieller
Beroep :Waterbouwkundige
Adres :Zierikzee
Geboortedatum : 30-06-1912Plaats:Vlissingen
Overlijdensdatum :03-09-1943    Plaats:Kats
Was passagier op de boot.
Provinciale Boot Prins Hendrik werd beschoten door Engelse vliegtuigen en zonk.
Begraven:Geen graflocatie bekend
Persoonlijk verhaal : Joost Marinus Wisse

Uit het proces-verbaal van de marechaussee blijk dat Joost Marinus Wisse is omgekomen bij het bombardement van de Provinciale Boot Prins Hendrik op 03-09-1943 en dat het stoffelijk overschot op 22-09-1943 is aangespoeld op het strand van de Mariapolder te Wissenkerke. Datum overlijdensakte is 22-09-1943, nummer 24, Wissenkerke.

Beschieting ss Prins Hendrik tussen Zierikzee en Katseveer

Op 3 september 1943 werd de veerboot ss Prins Hendrik aangevallen door Engelse vliegtuigen. Het schip dat op weg was van Zierikzee naar Katseveer zonk waarbij veel slachtoffers vielen.

Bronnen
Lijst slachtoffers Noord-Beveland door G. de Fouw

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id