Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Burgerslachtoffer details
Pieter de Pagter
database-id
112


Burger

Categorie :(Artillerie)beschieting
Naam :Pieter de Pagter     (Man)
Leeftijd :53
Burgerlijke Status: Gehuwd met Margaretha Wilhelmina Gillissen
Beroep :Metselaar
Adres :Vlissingen
Geboortedatum : 15-06-1891Plaats:Ritthem
Overlijdensdatum :01-11-1944    Plaats:Arnemuiden
Artilleriebeschietingen Zuidwal.
Begraven:Geen graflocatie bekend
Monument:

Alg begraafplaats, Westelijke Oude Havendijk, Middelburg, Erehof, op het " Monument voor Nederlandse Militairen" wordt de naam vermeld. Oorlogsmonument,                      Oorlogsmonument, Alg begraafplaats, Rademacherstraat, Arnemuiden, op plaquette 2 wordt de naam vermeld.

Persoonlijk verhaal : Pieter de Pagter
Aanval Oostelijk Walcheren
Vanaf 30 oktober tot 4 november vonden er in het Oostelijk deel van Walcheren veel beschietingen plaats. In deze periode vielen er op Walchers grondgebied diverse slachtoffers. Arnemuiden dat als "Rode Kruis" dorp ontzien had moeten worden kwam tijdens de Slag om de Sloedam zwaar onder vuur te liggen. Een van de beschietingen duurde 36 uur. In die 5 dagen verloren hier 49 personen het leven.
Bronnen
Pee van Dee via email

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id