Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Militairen details
Bernard Adriaan Doeser
database-id
2527


Militair

Categorie :V1 of V2 Wapen
Naam :Bernard Adriaan Doeser     (Man)
Leeftijd :29
Burgerlijke Status: Burgerlijke stand status onbekend
Diende in Geallieerd leger
Eenheid :Kon. Ned. Brigade "Prinses Irene"
Rang :Korp.
Status :KIA - Killed in Action, gesneuveld
Geboortedatum : 25-07-1915Plaats:Utrecht
Overlijdensdatum :10-02-1945    Plaats:Krabbendijke
aanvankelijk begraven te Arnemuiden
Neerstorten V-1;
Begraven:Militair ereveld Grebbeberg, Rhenen
Grafnummer:-9-50
Monument:

Alg begraafplaats, Rademacherstraat, Arnemuiden, op plaquette 1 wordt de naam vermeld.

Persoonlijk verhaal : Bernard Adriaan Doeser
V1 maakt slachtoffers in Krabbendijke

Op 10 februari stortte rond kwart voor 10 in de avond een V1 neer vlak naast de woning van burgemeester L.Th Vogelaar. Hij gaf juist die avond een feestje ter ere van zijn 50e verjaardag. De bom sloeg een enorm gat naast de woning en door de explosie stortte een groot deel van de woning in. Drie gasten kwamen als gevolg van deze explosie om het leven. Diverse gasten raakten gewond.

Een paar dagen later, op 15 februari, stortte er nog een V1 neer in Krabbendijke. Ditmaal in een boomgaard. Hierbij vielen geen slachtoffers. De laatste V1 stortte aan het einde van de maand neer aan de Noordweg. Hierbij kwam het driejarige dochterje van de geëvacueerde familie de Voogd om het leven.

Bronnen
Archief Bevrijdingsmuseum Zeeland

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id