Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Burgerslachtoffer details
Gerardus Pieters
database-id
308


Burger

Categorie :Luchtaanval/bombardement
Naam :Gerardus Pieters     (Man)
Leeftijd :60
Burgerlijke Status: Gehuwd met Pieternella Schenkel
Beroep :zonder
Adres :Badhuisstraat 108
Vlissingen
Geboortedatum : 04-05-1881Plaats:Terneuzen
Overlijdensdatum :24-04-1942    Plaats:Vlissingen
Overleden aan gevolgen van verwondingen.
Begraven:Noorder begraafplaats, Pres Rooseveltlaan, Vlissingen,
Grafnummer:veld 2--0
Persoonlijk verhaal : Gerardus Pieters

In ziekenhuis Bethesda overleden aan de gevolgen van verwondingen, opgelopen tijdens een geallieerd bombardement in de Paul Krugerstraat, ca 14.35 uur.                              In leven Gep. Loods-stuurman Ned Loodswezen. 

 

Twee Bombardementen op Vlissingen

Op 24 april voerden een 6-tal RAF Boston Bommenwerpers een bombardement uit op militaire doelen in Vlissingen. De doelen die mogelijk het terrein van de Schelde of het vliegveld konden zijn werden niet geraakt. Een aantal bommen die van grote hoogte werd afgeworpen viel in de Vlissingse binnenstad en zorgde daar voor dood en verderf. Dit soort bombardementen zorgden ervoor dat steeds meer inwoners van Vlissingen de stad verlieten en hun heil zochten op het platteland. Op 30 april werden nogmaals bommen op Vlissingen afgeworpen waarbij wederom een aantal slachtoffers door eenvoltreffer op een openbare schuilkelder. Door twee bombardementen kwamen er in die laatste week van april 1942 40 burgers om.

Bronnen
LBD-rapport Vlissingen 26 april 1942

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij svp het database-id