Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Militairen details
Albert Kummer
database-id
3739


Militair

Categorie :Gesneuvelde Militair
Naam :Albert Kummer     (Man)
Leeftijd :19
Burgerlijke Status: Burgerlijke stand status onbekend
Diende in Duits leger
Eenheid :
Rang :Mtr. II
Status :Onbekend
Geboortedatum : 13-03-1924Plaats:Zulz
Overlijdensdatum :17-06-1943    Plaats:Vlissingen
Begraven:Geen graflocatie bekend
Eerste begraafplaats:Noorderbegraafplaats. Begraven 18 juni 1943. Vak.3A.No.244.1diep
Persoonlijk verhaal : Albert Kummer
Hr. Ms Hefring ter hoogte Nollenplaat tot Zinken gebracht (HV 12)

Het schip Hr. Ms. Hefring (Een rivierkannoneerboot ook wel strijkijzer genoemd) was tijdens de meidagen van 1940 door de Duitsers in beslag genomen. Het schip werd vervolgens weer in gebruik genomen als zogenaam Küstenschutzboot. De Hefring (HV 12) fungeerde als drijvende luchtdoelbatterij en lag in de Scheldemond voor Anker. Op 23 maart 1941 werd het schip het doelwit van een geallieerde luchtaanval. Hierbij kwam een opvarende om het leven en werden drie anderen gewond. Het schip werd voorzien van zwaarder geschut en betere richtmiddelen. 

In de vroege morgen van 17 juni 1943 werd het schip door drie geallieerde toestellen onder vuur genomen. De bommen en boordwapens zorgde ervoor dat het schip ter hoogte van de Nollenplaat zonk. 8 opvarenden kwamen hierbij om het leven terwijl er nog eens 12 gewond raakten.

Bronnen
Archief Bevrijdingsmuseum Zeeland

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij svp het database-id