Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Burgerslachtoffer details
Adriaan Jan Peman Kakebeeke
database-id
7257


Burger

Categorie :V1 of V2 Wapen
Naam :Adriaan Jan Peman Kakebeeke     (Man)
Leeftijd :60
Burgerlijke Status: Gehuwd met Liesbeth Neeltje Koning
Beroep :Landbouwer
Adres :Krabbendijke
Geboortedatum : 02-04-1884Plaats:Goes
Overlijdensdatum :10-02-1945    Plaats:Krabbendijke
Inslag V-I.
Begraven:Geen graflocatie bekend
Monument:

Oorlogsmonument, Alg begraafplaats, Dorpsstraat, Krabbendijke, op de plaquette wordt de naam vermeld.

Persoonlijk verhaal : Adriaan Jan Peman Kakebeeke

Omgekomen door inslag V-I, hij was op verjaardagsvisite.

V1 maakt slachtoffers in Krabbendijke

Op 10 februari stortte rond kwart voor 10 in de avond een V1 neer vlak naast de woning van burgemeester L.Th Vogelaar. Hij gaf juist die avond een feestje ter ere van zijn 50e verjaardag. De bom sloeg een enorm gat naast de woning en door de explosie stortte een groot deel van de woning in. Drie gasten kwamen als gevolg van deze explosie om het leven. Diverse gasten raakten gewond.

Een paar dagen later, op 15 februari, stortte er nog een V1 neer in Krabbendijke. Ditmaal in een boomgaard. Hierbij vielen geen slachtoffers. De laatste V1 stortte aan het einde van de maand neer aan de Noordweg. Hierbij kwam het driejarige dochterje van de geëvacueerde familie de Voogd om het leven.

Bronnen
Archief Bevrijdingsmuseum Zeeland

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id