Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Burgerslachtoffer details
Gustaaf Gerhard van Poeteren
database-id
7712


Burger

Categorie :Onbekend
Naam :Gustaaf Gerhard van Poeteren     (Man)
Alias/Schuilnaam:Guus
Leeftijd :26
Burgerlijke Status: Burgerlijke stand status onbekend
Ouders :Nicolaas van Poeteren en Elizabeth Cornelia Goor
Beroep :Ingenieur bij Kon Mij De Schelde
Adres :Vlissingen
Geboortedatum : 19-12-1915Plaats:Wageningen
Overlijdensdatum :10-03-1942    Plaats:Noordzee bij de Nederlandse kust
Datum overlijdensakte 07-07-1950, nummer 110, Vlissingen.
Vermist.
Begraven:Geen graflocatie bekend
Monument:

Monument: "Koninklijke Maatschappij De Schelde", van Dishoeckstraat, Vlissingen, op de plaquette "Vermist" wordt de naam vermeld.                                                          Plaquette in de scholengemeenschap Pantarijn, Hollandseweg, Wageningen, op de rechter plaquette wordt de naam vermeld.                                                  "Sportmonument", Mondriaanlaan, Wageningen.                                          Gedenkboek 39.

Persoonlijk verhaal : Gustaaf Gerhard van Poeteren

Hij verhuist naar Vlissingen en gaat werken op de werf van Maatschappij De Schelde. Daar worden bouwtekeningen voor Nederlandse onderzeeboten ontwikkeld. De werf moet van de Duitse bezetter onderdelen voor Duitse duikboten produceren. Dat is voor hem aanleiding naar Engeland te gaan en daar dienst te nemen. Met zijn vriend Johannes Andriesse beraamt hij een plan. Op 09-03-1942 stappen de mannen met een schat aan militaire gegevens in een verlengde kano met een zeil en een sterke motor en vertrekken van het strand bij Vlissingen. De beide Delftse ingenieurs zijn nooit aangekomen. Pas na de oorlog horen de ouders dit droeve bericht. Hij was ook lid van de KNVB.

Bron: Museum Engelandvaarders, Noordwijk.

 

Bronnen
Gem Vlissingen; O.G.S.;
Overige bronnen: woonplaats: overlijdensakte 110

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id