Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Burgerslachtoffer details
Joseph Petrus Eugène Serrarens
database-id
999


Burger

Categorie :Krijgsgevangen-,Werk-/Strafkamp
Naam :Joseph Petrus Eugène Serrarens     (Man)
Alias/Schuilnaam:Jos
Leeftijd :41
Burgerlijke Status: Gehuwd met Maria Antonia van Hove
Beroep :Gemeenteambtenaar
Adres :C 22a
Vogelwaarde
Geboortedatum : 01-03-1903Plaats:Stoppeldijk
Overlijdensdatum :19-11-1944    Plaats:Hamburg-Hammerbrook, Spaldingstraße
Datum Sterbeurkunde is 20-08-1945, nummer 8779, Hamburg-Hammerbrook.
Begraven:Nationaal Ereveld, Groenendaalseweg, Loenen,
Grafnummer:E--282
Monument:

Oorlogsmonument, Hof te Zandeplein, Kloosterzande, op de metalen plaatjes op de basaltblokken wordt de naam vermeld. Bronzen plaquette, Hof te Zande-kerk, Willem de Zwijgerlaan, Kloosterzande, hierop wordt de naam vermeld.                                            Naam wordt vermeld in het "Dodenboek" van Neuengamme.  

Persoonlijk verhaal : Joseph Petrus Eugène Serrarens

JPE Serrarens was de beheerder van de kluissleutel in het gemeentehuis in Vogelwaarde. Het gemeentehuis werd door de gebroeders Fassaert op 18 april 1944 overvallen. Er werden diverse blanco persoonsbewijzen buitgemaakt evenals zegels en stempels. Serrarens had niets met de overval te maken maar werd toch door de Sicherheitspolitie opgepakt en gedurende 5 weken in Terneuzen ondervraagt. Daarna kwam hij in kamp Vught waar hij gevangen zat tot 5-9-1944. Vandaar afgevoerd naar Sachsenhausen, verbleef daar van 6-9-1944 tot 16-10-1944. Daarna overgebracht naar Neuengamme waar hij op 19 november 1944 overleed. Kampnummer 59128.

Bronnen
O.G.S.; Dig Neuengamme;
Bron geboorte: geboorteakte 11
Overige bronnen: woonplaats: overlijdensakte 22-11-1946, nummer 44, Vogelwaarde.

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id