Slachtoffers Aircraft crashes
Civilian casualties details
Petrus Franciscus van Goethem
database-id
1221


Civilian

Category:V1 or V2 Attack
Name:Petrus Franciscus van Goethem     (Man)
Age:30
Marital statusMarried Maria Anna Borgt
Job:Klompenmaker
Address:Koewacht
Birth-date08-03-1914Place:Koewacht
Died24-02-1945    Place:Hulst
Omgekomen als gevolg van neerstorten V-2 in de Nieuwstraat.
Buried:R.K. begraafplaats van de Heilige Philippus en Jacobus, Kerkplein, Koewacht
Monument:

Plaquette in de R.K. kerk, Kerkplein, Koewacht, op de plaquette wordt de naam vermeld. V2-monument, op de gevel van Nieuwstraat 102, Koewacht.            Herdenkingsmonument, R.K. begraafplaats van de Heilige Philippus en Jacobus, Kerkplein, Koewacht, op het monument wordt de naam vermeld.

Gezamenlijk graf.
Text on monument:

R I P

Persoonlijk verhaal : Petrus Franciscus van Goethem

Foto grafmonument.

V2 Stort neer nabij Koewacht

Op 24 februari 1945 stortte er omstreeks 7 uur in de avond een V2 neer in de omgeving van het Lijkstraatje in Koewacht. (Ergens in het gebied tussen de Nieuwstraat en de Kerklaan) Vier mensen waren op slag dood, te weten: Arthur Buijs uit de Klapstraat, een toevallige passant die van de kapper afkwam. Camille de Schepper, caféhouder. Hij woonde recht tegenover de inslagplaats en stond aan het biljart. Zijn dochter Georgette, een meisje van zeven jaar, was ook net in het café en als vierde werd Petrus van Goethem, die vlak bij het café van De Schepper een winkel uitbaatte, gedood. Naast 4 doden waren er 27 gewonden. Diverse huizen waren door de explosie onbewoonbaar geworden. Het gezin Vermandel moest in de stal slapen. Maria Vermandel die zwanger was werd ziek en overleed begin januari 1946, op 29-jarige leeftijd, als indirect gevolg van de V-2-inslag.

Sources
Artikel in BN/De Stem 24.2.2005
Other Sources : woonplaats: overlijdensakte 20

Although we do our utmost best to check the information before placing it on our site, the information on the site could contain errors We use only pictures and information that we collected from within our own archives or that was handed to us by family or through the public domain. If you think the displayed info isn't accurate or if you have other comments please let us know. Mail Databasebeheerder please state the database-id