Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Militairen details
Cornelis Anthonie van der Werff
database-id
1073


Militair

Categorie :Onbekend
Naam :Cornelis Anthonie van der Werff     (Man)
Alias/Schuilnaam:Kees
Leeftijd :18
Burgerlijke Status: Ongehuwd
Adres :Schoolstraat 52
Diende in Geallieerd leger
Strijdkracht :Binnenlandse Strijdkrachten
Eenheid :9e Kompanie (III.Btl.Brabant )
Rang :Stormtroeper
Operatie :Overval Bunker Complex Stavenisse
Status :DOW - Died of Wounds, Gestorven aan opgelopen verwondingen
Geboortedatum : 11-05-1926Plaats:Scherpenisse
Overlijdensdatum :05-03-1945    Plaats:Noordgouwe
omgekomen na Duitse commandoraid op bunkercomplex Stavenisse
Begraven:Geen graflocatie bekend
Persoonlijk verhaal : Cornelis Anthonie van der Werff

Cornelis Anthonie ‘Kees’ van der Werff was als Stormtroeper actief binnen de Binnenlandse Strijdkrachten. Mogelijk was Kees in tijdens de oorlog lid van de OD Tholen maar die gegevens ontbreken. 

Kees werd op 5 maart 1945 gevangen genomen tijdens een nachtelijke overval op hun bunker te Stavenisse en stierf tijdens ondervraging (marteling?) of werd kort hierna geëxecuteerd te Noordgouwe. Hij werd in augustus 1945 pas gevonden en te Scherpenisse herbegraven.

 

Kees Goudzwaard uit St.Annaland werd tijdens dezelfde bunkeroverval ook gevangen genomen. Omdat hij burgerkleding droeg kon hij aannemelijk maken dat hij gedwongen was om te helpen.  Hij kwam via kamp Amersfoort uiteindelijk in een Conctratiekamp bij Hamburg terecht.

Bronnen
Overzicht slachtoffers Tholen door dhr. Zuurdeeg

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id