Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Burgerslachtoffer details
Arthur Alphons Buijs
database-id
1222


Burger

Categorie :V1 of V2 Wapen
Naam :Arthur Alphons Buijs     (Man)
Leeftijd :23
Burgerlijke Status: Burgerlijke stand status onbekend
Ouders :Auguste Albert Buijs en Maria Josephine van Overloop
Beroep :Landbouwer
Adres :Klapstraat
Koewacht
Geboortedatum : 28-01-1922Plaats:Koewacht
Overlijdensdatum :24-02-1945    Plaats:Koewacht
Omgekomen als gevolg van neerstorten V-2 in de Nieuwstraat.
Begraven:R.K. begraafplaats van de Heilige Philippus en Jacobus, Kerkplein, Koewacht
Monument:

Plaquette in de R.K. kerk, Kerkplein, Koewacht, op de plaquette wordt de naam vermeld. V2-monument, op de gevel van Nieuwstraat 102, Koewacht.          Herdenkingsmonument, R.K. begraafplaats van de Heilige Philippus en Jacobus, Kerkplein, Koewacht, op het monument wordt de naam vermeld.

Gezamenlijk graf.
Persoonlijk verhaal : Arthur Alphons Buijs
V2 Stort neer nabij Koewacht

Op 24 februari 1945 stortte er omstreeks 7 uur in de avond een V2 neer in de omgeving van het Lijkstraatje in Koewacht. (Ergens in het gebied tussen de Nieuwstraat en de Kerklaan) Vier mensen waren op slag dood, te weten: Arthur Buijs uit de Klapstraat, een toevallige passant die van de kapper afkwam. Camille de Schepper, caféhouder. Hij woonde recht tegenover de inslagplaats en stond aan het biljart. Zijn dochter Georgette, een meisje van zeven jaar, was ook net in het café en als vierde werd Petrus van Goethem, die vlak bij het café van De Schepper een winkel uitbaatte, gedood. Naast 4 doden waren er 27 gewonden. Diverse huizen waren door de explosie onbewoonbaar geworden. Het gezin Vermandel moest in de stal slapen. Maria Vermandel die zwanger was werd ziek en overleed begin januari 1946, op 29-jarige leeftijd, als indirect gevolg van de V-2-inslag.

Bronnen
Artikel in BN/De Stem 24.2.2005
Bron geboorte: geboortedatum: grafsteen

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id