Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Burgerslachtoffer details
Johannes Cornelis Lenaerts
database-id
1994


Burger

Categorie :Als gevolg van gevechten
Naam :Johannes Cornelis Lenaerts     (Man)
Alias/Schuilnaam:Mickey
Leeftijd :25
Burgerlijke Status: Burgerlijke stand status onbekend
Ouders :Petrus Paulus Lenaerts en Cornelia Jacoba Schot
Beroep :Bakker
Adres :Vlissingen
Geboortedatum : 18-07-1919Plaats:Vlissingen
Overlijdensdatum :22-11-1944    Plaats:Gent
Begraven:Geen graflocatie bekend
Persoonlijk verhaal : Johannes Cornelis Lenaerts

"Mickey" kreeg tijdens de landing in de bakkerij van Speckens waar hij aan het werk was een granaatscherf in zijn dijbeen. Hoewel hij zwaargewond raakte en dringend behandeling nodig had kon hij pas de volgende dag naar naar Gent worden vervoerd om behandeld te worden. Mickey werd daar geopereerd. Men had niet veel vertrouwen in zijn toestand maar toen hij na een week nog leefde begon alles weer wat positiever te worden. Op 19 november stuurde hij nog een brief aan de familie Speckens in Vlissingen waaruit bleek dat zijn conditie aan het verbeteren was. Hij stierf 3 dagen later alsnog aan zijn verwondingen. In het dagboek staat vermeld dat er bij de wond aan zijn dijbeen beginnend gangreen was geconstateerd.

Overleden aan de gevolgen van verwondingen opgelopen op 01-11-1944 in de bakkerij van Speckens aan het Bettje Wolffplein. In ziekenhuis "De Bijloke"overleden.

Bronnen
Dagboek P.Klijberg | Documentatiecentrum BMZ
Bron overlijden: overlijdensdatum: overlijdensadvertentie

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id