Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Militairen details
Jean Jacques André Camus
database-id
2506


Militair

Categorie :Vliegtuigincident
Naam :Jean Jacques André Camus     (Man)
Leeftijd :23
Burgerlijke Status: Burgerlijke stand status onbekend
Diende in Geallieerd leger
Eenheid :No 329 Sqn RAF
Rang :Sous-Lieutenant
Status :KIA - Killed in Action, gesneuveld
Geboortedatum : 04-07-1921Plaats:Thiers (Puy-de-Dôme)
Overlijdensdatum :30-10-1944    Plaats:Kleverskerke
Crash Spitfire
Begraven:Frankrijk (Thiers, Puy de Dôme)
Eerste begraafplaats:Begraafplaats bij de NH-Kerk Kleverskerke
Datum overgebracht:28-9-1949
Monument:

Alg begraafplaats, Rademacherstraat, Arnemuiden, op de plaquette met de Franse slachtoffers wordt de naam vermeld.

Persoonlijk verhaal : Jean Jacques André Camus

Spitfire Mk.IX PT673 van 329 (Cicognes) squadron – gestart van Wevelghem 13.55 – werd door Flak van schepen nabij Veere getroffen waarna het toestel om 1515 uur neerstortte op het land van de heer Corre te Kleverskerke. Het toestel werd gevlogen door Sous-Lieutenant Jean Jaques Andre Camus. Het toestel drong tijdens de crash diep in de grond. Het stoffelijk overschot van Camus kon pas op 10 augustus 1945 worden geborgen waarna hij op 12 augustus op de begraafplaats van Kleverskerke ter aarde werd besteld. In een later stadium werden zijn stoffelijke resten overgebracht naar Thiers Churchyard - Departement Puy-de-Dome te Frankrijk.

Kleverskerke Supermarine-Spitfire IX PT673
Spitfire Mk.IX PT673 van 329 (Cicognes) squadron – gestart van Wevelghem 13.55 – werd door Flak van schepen nabij Veere getroffen waarna het toestel om 1515 uur neerstortte op het land van de heer Corre te Kleverskerke. Zijn stoffelijk overschot werd pas op 10 augustus 1945 geborgen waarna hij op 12 augustus op de begraafplaats van Kleverskerke ter aarde werd besteld. In een later stadium werden zijn stoffelijke resten overgebracht naar Thiers Churchyard - Departement Puy-de-Dome te Frankrijk.
Locatie van crash/overlijden bij benadering op de kaart
Bronnen
Slagveld Sloedam

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id