Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Burgerslachtoffer details
Jozias Leijnse
database-id
306


Burger

Categorie :Luchtaanval/bombardement
Naam :Jozias Leijnse     (Man)
Leeftijd :18
Burgerlijke Status: Burgerlijke stand status onbekend
Ouders :Janus Leijnse en Francina Johanna Cevaal
Beroep :Scheepmaker
Adres :Oude Vlissingseweg E 104
Koudekerke
Geboortedatum : 11-11-1922Plaats:Koudekerke
Overlijdensdatum :16-10-1941    Plaats:Vlissingen
Begraven:Geen graflocatie bekend
Monument:

Oorlogsmonument, bij de ingang van de Alg begraafplaats, Biggekerksestraat, Koudekerke, op de sokkel van het monument wordt de naam vermeld.                Monument "Koninklijke Maatschappij De Schelde", van Dishoeckstraat, Vlissingen, op één van de plaquettes aan de rechterkant wordt de naam vermeld.                        

Persoonlijk verhaal : Jozias Leijnse

Jozias Leijnse was werknemer bij de Schelde en werd op 16 oktober 1941 omstreeks 9.15 op zijn werk, tijdens een aanval op "het Eiland", geraakt door mitrailleurvuur vanuit een geallieerd jachtvliegtuig. Hij werd zwaargewond naar het St. Josephziekenhuis vervoerd waar hij later aan de opgelopen verwondingen overleed.

Bronnen
LBD-rapport Vlissingen 17 okt. 1941
Overige bronnen: woonplaats: overlijdensakte 164

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id