Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Militairen details
Owen Gerard Hooper
database-id
3341


Militair

Categorie :Gesneuvelde Militair
Naam :Owen Gerard Hooper     (Man)
Leeftijd :31
Burgerlijke Status: Burgerlijke stand status onbekend
Diende in Geallieerd leger
Eenheid :No 4 Commando
Rang :Private
Operatie :Infatuate
Opmerking :1st Bn.The Buffs (Royal East Kent Regiment)
Status :KIA - Killed in Action, gesneuveld
Geboortedatum : 1913Plaats:
Overlijdensdatum :02-11-1944    Plaats:Vlissingen
Begraven:Bergen op Zoom War Cemetery
Grafnummer:21-B -4
Monument:
  • "Cross of Sacrifice", Bergen-op-Zoom War Cemetery, Ruyvenshoveweg, Bergen op Zoom.
  • Herdenkingsmonument/Roll of Honour "Uncle Beach", Oranjedijk, Vlissingen, elke naam wordt op een afzonderlijk plaatje vermeld.
Persoonlijk verhaal : Owen Gerard Hooper

Sneuvelde tijdens de huis aan huis gevechten in Vlissingen toen hij met zijn kolf van zijn geweer een deur insloeg. De deur bevatte een booby-trap. Hooper was op slag dood.

Infatuate I - Landing bij Vlissingen

Op 1 november vond de landing bij Vlissingen plaats. Vanuit het Slijkhaventje bij de Oranjemolen werd Vlissingen straat voor straat veroverd. Er vielen bij de gevechten behoorlijk wat slachtoffers. Uiteindelijk slaagde men erin de Duitsers tot overgave te dwingen. Het boek "De aanval op Vlissingen" van Edwin Tilroe geeft een goede beschrijving van deze actie.

Bronnen
Archief Bevrijdingsmuseum Zeeland

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id