Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Militairen details
Wilhelm Collosseus
database-id
3801


Militair

Categorie :Vliegtuigincident
Naam :Wilhelm Collosseus     (Man)
Leeftijd :26
Diende in Duits leger
Eenheid :Aufkl.Gr.I (F)/121 (Lw) VLT2
Rang :Fw.
Status :KIA - Killed in Action, gesneuveld
Geboortedatum : 05-06-1913Plaats:
Overlijdensdatum :14-05-1940    Plaats:Aardenburg
Ju-88A
Begraven:Deutscher Soldatenfriedhof Ysselsteyn
Grafnummer:AI--257
Eerste begraafplaats:NHK in Sint Kruis
Datum overgebracht:1956 okt.
Monument:Ehrenfriedhof Ysselsteyn
Sint-Kruis Junkers-Ju 88A-1 7A+BH

De Junkers 88A-1 van Aufklarungs Gruppe 1 werd tijdens een een verkenningsvlucht boven België aangevallen. Omstreeks 6.00 uur in de morgen werd het nabij het Belgische Sint-Laureins onderschept door een early morning patrol uitgevoerd door Hurricanes van No. 615 squadron. 

Na te zijn getroffen raakte de Junkers in brand en stortte het – nadat eerst nog vier bommen waren afgeworpen – neer in de richting van Sint-Kruis.  Het toestel crashte ter hoogte van de Eeklose watergang op een afstand van 200 meter van de boerderij van  de familie Van de Vijver.

De lichamen van de bemanning werden – onherkenbaar verminkt – verspreid in het bouwland gevonden. Ze werden met een vrachtwagen vervoerd naar de Ned. Herv. Kerk in Aardenburg en werden daar die zelfde middag nog ter aarde besteld. In 1956 zijn de lichamen herbegraven op de begraafplaats in Ysselsteijn.

Locatie van crash/overlijden bij benadering op de kaart
Bronnen
Archief Bevrijdingsmuseum Zeeland

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id