Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Militairen details
Herwart von Hoff
database-id
3813


Militair

Categorie :Vliegtuigincident
Naam :Herwart von Hoff     (Man)
Leeftijd :27
Burgerlijke Status: Burgerlijke stand status onbekend
Diende in Duits leger
Strijdkracht :Luftwaffe
Eenheid :Aufklärungs-Staffel Fliegerkorps zb V.
Rang :Unteroffizier
Rol :Beobachter
Status :KIA - Killed in Action, gesneuveld
Geboortedatum : 31-07-1912Plaats:Bremen, Bremen, Deutschland
Overlijdensdatum :11-05-1940    Plaats:Haamstede
Neergeschoten door luchtafweer vliegveld Haamstede.
Begraven:Deutscher Soldatenfriedhof, Timmermansweg, Ysselstein,
Grafnummer:BA-5-109
Eerste begraafplaats:Ehrenfriedhof am Hafen, Goes, nr A27.
Datum overgebracht:21-04-1948
Monument:

 

 

Persoonlijk verhaal : Herwart von Hoff

In eerste instantie dacht men met twee bemanningsleden van doen te hebben, die de machine tijdig hadden kunnen verlaten. Een zoekactie door soldaten van de IV.Verkenningsgroep, geholpen door burgers, leverde in eerste instantie niets op. Kort daarna meldde de commandant van de kustbatterij Westenschouwen dat soldaten van zijn batterij de boordschutter hadden gearresteerd.Deze werd in de loop van de dag naar Zierikzee overgebracht met de bedoeling om hem door te zenden naar Middelburg.

De Duitser vertelde dat het vliegtuig van Bremen was vertrokken voor een verkenningsvlucht langs de Nederlandse kust, teneinde na te gaan of Engelse landingen plaatsvonden. Hem was niets bekend van het uitbreken van een oorlog tussen Nederland en Duitsland. Op het vliegveld te Bremen was medegedeeld dat na Engelse landingen de Duitsers de Nederlanders te hulp zouden komen! Hij was hoogst verbaasd geweest Nederlands afweervuur te hebben ontvangen.

Haamstede Heinkel-He 111H-2

In het verslag van 2e luitenant A. Schouten vne de 162e batterij luchtdoelmitrailleurs staat vermeld dat ze omstreeks 8.00 een toestel dat op 3100 meter afstand vloog hebben neergehaald. Hiervoor waren 10 projectielen nodig.

pagina 2Dagboek van de commandant van de 162e batterij luchtdoelmitrailleurs 2e luitenant A. Schouten.  bron: archieven.nl 409.463037a

Locatie van crash/overlijden bij benadering op de kaart
Bronnen
wingstovictory.nl;

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id