Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Militairen details
Georges L. Lefèvre
database-id
4510


Militair

Categorie :Gesneuvelde Militair
Naam :Georges L. Lefèvre     (Man)
Leeftijd :35
Burgerlijke Status: Gehuwd met Germaine Clausse
Diende in Geallieerd leger
Eenheid :4é Ardeense Jagers
Rang :Korporaal
Status :KIA - Killed in Action, gesneuveld
Geboortedatum : 10-01-1905Plaats:Mussy-la-Ville
Overlijdensdatum :30-05-1940    Plaats:Willemstad
Naar België overgebracht in 1946. Ramp bij Willemstad.
Aangespoeld op 3.8.1940 nabij Bruinisse
Begraven:België
Eerste begraafplaats:Bruinisse
Monument:België
Persoonlijk verhaal : Georges L. Lefèvre
Was aan boord van het schip Rhenus 127 dat bij op het Hollandsdiep nabij Willemstad op een mijn liep. De Rhenus werd gebruikt voor het vervoer van Belgisch krijgsgevangenen naar Duitsland. Zijn lichaam spoelde maanden later aan. Zijn naam staat niet vermeld op het monument in Willemstad. Tijdens de ramp kwamen tussen de 160 en 200 man om het leven.
Ramp bij Willemstad - Rhenus 127 loopt op mijn

De Rhenus 127 was ingezet voor het vervoer van Belgische Krijgsgevangene. Het schip was onderweg van Zeeland naar Duitsland toen het op het Hollandsdiep nabij Willemstad op een mijn liep. Tijdens de ramp kwamen tussen de 160 en 200 man om het leven.

Bronnen
Archief Bevrijdingsmuseum Zeeland

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id