Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Militairen details
L. Ball
database-id
4544


Militair

Categorie :Gesneuvelde Militair
Naam :L. Ball     (Man)
Leeftijd :Onbekend
Burgerlijke Status: Burgerlijke stand status onbekend
Diende in Geallieerd leger
Eenheid :4/5th Bn RSF
Rang :Fus.
Status :Onbekend
Geboortedatum : OnbekendPlaats:
Overlijdensdatum :26-10-1944    Plaats:Baarland
Vitality II
Begraven:Bergen op Zoom War Cemetery
Grafnummer:10-C-7
Eerste begraafplaats:Bij hoeve M. Driedijk. Aanvankelijk als onbekende begraven.
Monument:

War Cemetery Bergen op Zoom

Landing bij Ellewoutsdijk/Baarland

Op 25 oktober 1944 stootten de Canadezen door over het eiland Zuid-Beveland. Een dag later landden oostelijk van Baarland Schotten. Ze moesten proberen de Duitsers die richting Sloedam trokken de pas af te snijden. In de ochtend van 26 oktober 1944 landde de 156th Infanterie Brigade van de 52 Lowland oostelijk van Ellewoutsdijk. Zogauw de 156th Infanterie Brigade geland was volgde de artillerie van het 5th Battalion van The Higland Light Infanterie.

Op Green Beach, 7 km oostelijk van Ellewoutsdijk, landde 4th Battalion van de Royal Scotts Fusiliers (RSF). Hierbij maakten ze gebruik van 78 Buffalo's.

Op Amber Beach, 5km oostelijk van Ellewoutsdijk, landde 6th Battalion Cameronians. Ze gebruikten hiervoor 59 Buffalo's die bestuurd werden door mannen van het 1th Royal Tank Regiment. Hierna landden nog 18DD tanks van B-Squadron van The Staffordshire Yeomanry RAC, het 7th Battalion van de Cameronians, 27 Terrapins van 5th Assault Squadron Royal Engineers en 25 Landingsvaartuigen (LCA.) .

Tijdens de gevechten die na de landing uitbraken en tijdens de opmars door de Zak van Zuid-Beveland vielen veel slachtoffers.

Bronnen
Archief Bevrijdingsmuseum Zeeland

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id