Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Militairen details
George Wiscombe
database-id
4913


Militair

Categorie :Overlevende
Naam :George Wiscombe     (Man)
Leeftijd :Onbekend
Burgerlijke Status: Burgerlijke stand status onbekend
Diende in Geallieerd leger
Strijdkracht :Royal Air Force
Eenheid :83 Squadron
Rang :Sergeant
Rol :Air Gunner
Status :POW - Prisoner of War, Krijgsgevangen
Geboortedatum : OnbekendPlaats:
Betrokken bij actie :08-12-1941    Plaats
Noodlanding in de Noordzee.
Persoonlijk verhaal : George Wiscombe

Om 02.13 uur gestart van Scampton Lincolnshire moest om 06.40 uur (Eng.tijd) ten westen van Walcheren als gevolg van Flakschade een ditching in de Noordzee uitvoeren.De gehele bemanning slaagde erin om zich met de dinghy in veiligheid te brengen maar twee van hen stierven op 10 en 11 december als gevolg van uitputting waarna hun lichamen door de twee overgeblevenen aan de zee werden toevertrouwd. De twee overlevenden werden door een Duits marinevaartuig opgepikt en verdwenen in krijgsgevangenschap.Een directe link met de Flak in Zeeland is voor de hand liggend.

POW-nummer 24785, was geïnterneerd in kamp 8B/L3.

Bron: wingstovictory.nl; parishes.lincolnshire.pov.uk;

Noordzee (bij Walcheren) Handley Page-Hampden I AE191:OL-Z
P/O A. L. Parsons POW Sgt G. Wiscombe POW Sgt Bernard Athelstan Basevi 923222 MIA. Runnymede Memorial UK panel 39. Hij werd 21 jaar. P/O Derek Jacobs 112160 MIA. Runnymede Memorial UK panel 33. Hij werd 23 jaar.
Locatie van crash/overlijden bij benadering op de kaart
Bronnen
Archief Bevrijdingsmuseum Zeeland

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id