Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Militairen details
Arthur Patrick Dansey
database-id
4928


Militair

Categorie :Overlevende
Naam :Arthur Patrick Dansey     (Man)
Leeftijd :Onbekend
Burgerlijke Status: Burgerlijke stand status onbekend
Diende in Geallieerd leger
Strijdkracht :Royal Australian Air Force
Eenheid :460 Squadron
Rang :Sergeant
Rol :Observer
Operatie :Missie Essen
Status :POW - Prisoner of War, Krijgsgevangen
Geboortedatum : OnbekendPlaats:
Betrokken bij actie :02-06-1942    PlaatsWesterscheldemonding
Persoonlijk verhaal : Arthur Patrick Dansey

In een latere verklaring van Flying Officer Holland meldde hij: “Op 1 juni 1942, ongeveer zeeniveau, werd mijn vliegtuig geraakt door vijandelijke vliegtuigen. Het was zwaar beschadigd en in brand gevlogen, vijf of zes seconden nadat we de zee hadden geraakt. Het vliegtuig viel uit elkaar. Een deel van het vliegtuig zonk direct en andere delen lagen op het water. Ik vocht mijn weg naar de oppervlakte evenals Dansey, Cheese, Beinke en Douglas. Het vuur laaide aan de oppervlakte en we zwommen naar open water. We werden ongeveer 15 minuten later per schip opgehaald. Watkins verdronk en Beinke stierf terwijl hij uit het water werd gehaald, de anderen raakten gewond en naar het ziekenhuis in Bergen-Op-Zoom gebracht. Cheese stierf later en de anderen herstelden ”. Bron: highgate-rsl.org.au.

Sergeant Arthur Patrick Dansey verbleef in Stalag Luft 6 in Heydekrug. Verbleef ook in Stalag Luft IV, blok 3, kamer 8. POWnummer 811.

Locatie van crash/overlijden bij benadering op de kaart
Bronnen
Archief Bevrijdingsmuseum Zeeland

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id