Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Militairen details
Douglas Graham Butterworth
database-id
5249


Militair

Categorie :Overlevende
Naam :Douglas Graham Butterworth     (Man)
Alias/Schuilnaam:Doug
Leeftijd :Onbekend
Burgerlijke Status: Burgerlijke stand status onbekend
Diende in Geallieerd leger
Strijdkracht :Royal Australian Air Force
Eenheid :460 Squadron
Rang :Sergeant
Rol :Front gunner
Status :POW - Prisoner of War, Krijgsgevangen
Geboortedatum : OnbekendPlaats:
Betrokken bij actie :03-06-1942    Plaats
Overige 4 bemanningsleden sneuvelden.
Persoonlijk verhaal : Douglas Graham Butterworth

Verbleef in krijgsgevangenschap in Stalag 344 Lamsdorf. Krijgsgevangennummer 12675. Is overleden op 21-06-2010. Bron:wingstovictory.

Wemeldinge Vickers-Wellington Z1394

Nadat het toestel het water van de Oosterschelde raakte zonk het vrijwel onmiddelijk. Biglands stierf tijdens de crash. Keene en Waldon konden uit het toestel komen en zijn verdronken toen ze naar de kust probeerden te zwemmen. Butterworth die in de voorste koepel zat raakte opgesloten toen de koepel afbrak. Hij kon ontsnappen en vond Waldon en Keene die in het water lagen. Hij hielp met het opblazen van hun reddingsvest maar raakte hen vervolgens in de nacht weer kwijt. Butterworth werd door een Duitse boot opgepikt en eindigde de oorlog als krijgsgevangene. Keene en Waldon werden niet gevonden. Later spoelden hun lichamen aan nabij Wissenkerke. William Kendall's lichaam werd later ook teruggevonden. Hij is in Vlissingen begraven. Sgt Biglands werd nooit meer gevonden. Butterworth keerde na de oorlog terug naar Australië waar hij een boek over zijn belevenissen schreef.

Locatie van crash/overlijden bij benadering op de kaart
Bronnen
Archief Bevrijdingsmuseum Zeeland

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id