Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Militairen details
Ralph V. Guinzburg
database-id
5815


Militair

Categorie :Vliegtuigincident
Naam :Ralph V. Guinzburg     (Man)
Leeftijd :Onbekend
Burgerlijke Status: Burgerlijke stand status onbekend
Diende in Geallieerd leger
Strijdkracht :United States Army Air Forces
Eenheid :335 Bomber Squadron, 95 Bomber Group, Heavy
Rang :1st Lieutenant
Operatie :Missie Kassel en Bettenhausen
Status :KIA - Killed in Action, gesneuveld
Geboortedatum : OnbekendPlaats:
Betrokken bij actie :30-07-1943    PlaatsNoordzee thv Vlissingen
Overlijdensdatum :29-11-1943    Plaats:
Verliet per parachute het vliegtuig.
Begraven:Ardennes American Cemetery and Memorial, Route du Condroz, Neupré,
Grafnummer:B-42-7
Persoonlijk verhaal : Ralph V. Guinzburg

Werd om 08.05 op circa 5 tot 10 km afstand tot de kust nabij Vlissingen door de Ost./- en Südbatterie (MFA 810) getroffen waardoor niet alleen de zuurstofvoorziening en de hydraulische systemen buiten werking werden gesteld maar ook drie van de vier motoren er de brui aangaven. De piloot gaf vervolgens het kommando stand by for bail-out dat door sommige bemanningsleden blijkbaar verkeerd werd begrepen waarna zij de machine verlieten. Twee vliegers landden met hun parachute op het Eiland van Vlissingen. De overige vier werden uit zee geborgen, één door een vissersboot en drie door twee vaartuigen van de Kriegsmarine1De reddingsboot M.C. Blankenheim voer eveneens uit om naar een gerapporteerde vijfde man te zoeken maar deze werd uiteraard niet meer gevonden. De piloot trok de opdracht in nadat bleek dat de machine toch nog enigszins te hanteren was. Hij zette vervolgens koers naar de Britse kust om aansluitend ter hoogte van Dover op 6 mijl uit de kust op zee te ditchen. Walrus (X9526) van No.277 squadron (Flg.Off.D.R.Hartwell, Flg.Off. F.E.Wilson,Sgt. J.Mallinson) – gestart van Hawkinge – slaagde erin om de vier resterende bemanningsleden aan boord te nemen en aan land te brengen. Hij werd met ernstige verwondingen door de Duitsers opgenomen maar overleed op 29 november alsnog aan zijn verwondingen. De eerste plaats van ter aarde bestelling is niet bekend maar na de oorlog werden zijn stoffelijke resten alsnog overgebracht naar de Amerikaanse militaire begraafplaats Ardennes te Neuville-en-Condroz.

Noordzee Boeing-B-17F 42-30192 OE-Y
Onderscheidingen
Air Medal (US)De Air Medal wordt uitgereikt aan een ieder die, dienend in enig verband of samen met de strijdkrachten van de Verenigde Staten, zichzelf moedig heeft weten te onderscheiden tijdens een vlucht.
Purple Heart (US)Het Purple Heart is een Amerikaanse militaire decoratie die in naam van de president van de Verenigde Staten wordt uitgereikt aan militairen die gewond of gedood zijn terwijl ze in het Amerikaanse leger dienden.
SMSM
.
Locatie van crash/overlijden bij benadering op de kaart
Bronnen
wingstovictory.nl; findagrave.com;

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id