Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Militairen details
Donald G. May
database-id
5870


Militair

Categorie :Vliegtuigincident
Naam :Donald G. May     (Man)
Alias/Schuilnaam:Don
Leeftijd :27
Burgerlijke Status: Burgerlijke stand status onbekend
Diende in Geallieerd leger
Strijdkracht :United States Army Air Forces
Eenheid :332 Bomber Squadron, 94 Bomber Group, Heavy
Rang :Technical Sergeant
Rol :Gunner
Operatie :Missie Gelsenkirchen raffinaderijen
Opmerking :Toestelnaam: "You Cawnt Miss It"
Status :MIA - Missing in Action, Lichaam niet, of veel later gevonden
Geboortedatum : 29-08-1916Plaats:Aurora, Kane County, Illinois, U.S.A.
Overlijdensdatum :05-11-1943    Plaats:Noordzee thv Haamstede
Toestel werd neergeschoten door Duitse jagers.
Begraven:Zeemansgraf
Monument:
  • Netherlands American Cemetery and Memorial, Begraafplaats, Margraten, op de "Wall of the Missing" wordt de naam vermeld. 
  • Gedenksteen, River Hills Memorial Park, South River Street, Batavia, Kane County, Illinois, U.S.A., op de steen wordt de naam vermeld.
Tekst op monument:

His memory is enshrined in our hearts.

Persoonlijk verhaal : Donald G. May

Neergeschoten op 27.000 voet door Duitse gevechtsvliegtuigen. Geclaimd door Oblt Heinrich Klopper in een Bf 109G-6 van 7./JG-1. Neergekomen in Noordzee 500 m ten westen van Haamstede. Nickname 42-30166 "You Caunt Miss It".

Noordzee (Westenschouwen) Boeing-B-17 42-30166:XM-L
Onderscheidingen
Distinguished Flying Cross (GB)Het Distinguished Flying Cross is bedoeld voor vliegers die gedurende één of meerdere vluchten in een vliegtuig zich door daden van initiatief, moed en volharding, tegenover de vijand of in verband met vijandelijke actie, hebben onderscheiden.
Purple Heart (US)Het Purple Heart is een Amerikaanse militaire decoratie die in naam van de president van de Verenigde Staten wordt uitgereikt aan militairen die gewond of gedood zijn terwijl ze in het Amerikaanse leger dienden.
Air Medal (US)De Air Medal wordt uitgereikt aan een ieder die, dienend in enig verband of samen met de strijdkrachten van de Verenigde Staten, zichzelf moedig heeft weten te onderscheiden tijdens een vlucht.
.
Locatie van crash/overlijden bij benadering op de kaart
Bronnen
wingstovictory.nl; findagrave.com; americanairmuseum.com; interment.net;

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id