Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Militairen details
Roger W. Rice
database-id
5940


Militair

Categorie :Vliegtuigincident
Naam :Roger W. Rice     (Man)
Leeftijd :20
Burgerlijke Status: Burgerlijke stand status onbekend
Ouders :Mrs Mildred F. Rice
Adres :Middlesex County, Massachusetts, USA
Diende in Geallieerd leger
Strijdkracht :United States Army Air Forces
Eenheid :669 Bomber Squadron, 416 Bomber Group
Rang :Staff Sergeant
Rol :Armorer Gunner
Operatie :Bombardementen weg van Bergen op Zoom tot Sloedam
Status :KIA - Killed in Action, gesneuveld
Geboortedatum : 1924Plaats:Massachusetts, USA
Overlijdensdatum :16-09-1944    Plaats:Oosterschelde Z.W. Bergen op Zoom
Neergeschoten door Flak.
Begraven:Lorraine American Cemetery, Avenue de Fayetteville, St Avold, France,
Grafnummer:K-24-24
Persoonlijk verhaal : Roger W. Rice

A-20G Boston 43-21767 van 416 BG/669 BS (L) stortte om 1807 op ongeveer 7 km ten zuidwesten van Bergen op Zoom (op één kilometer ten zuidoosten van Noordsluis) neer. Eén van de bemanningsleden kwam hierbij om het leven. Twee anderen sprongen er met hun parachute uit – waarvan er één zich niet opende – en kwamen in het water van de Oosterschelde terecht.(MACR 9103). De machine werd geclaimd door de schwere Heeres Flakabteilung 1./291 (mot), die met drie stukken 8,8 cm 37 in totaal 64 granaten afvuurde en daarbij een voltreffer boekte. Zijn stoffelijk overschot werd door enkele vissers ter plaatse in de Slikken begraven en kort (?) daarna (eind oktober ?) door politie naar Yerseke overgebracht en aan Canadese militairen overgedragen. Hij werd in eerste instantie – samen met begin november gesneuvelde Britse soldaten - op de algemene begraafplaats van Goes ter aarde besteld. Na de oorlog werden ook zijn stoffelijke resten overgebracht naar een Amerikaanse militaire begraafplaats te St.Avold (Fr).

Oosterschelde -A20-G Havoc
Onderscheidingen
Air Medal (US)De Air Medal wordt uitgereikt aan een ieder die, dienend in enig verband of samen met de strijdkrachten van de Verenigde Staten, zichzelf moedig heeft weten te onderscheiden tijdens een vlucht.
.
Locatie van crash/overlijden bij benadering op de kaart
Bronnen
wingstovictory.nl; findagrave.com; 416th.com; fieldsofhonour-database.com;

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id