Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Militairen details
William George Bean
database-id
6059


Militair

Categorie :Gesneuvelde Militair
Naam :William George Bean     (Man)
Leeftijd :22
Burgerlijke Status: Burgerlijke stand status onbekend
Diende in Geallieerd leger
Strijdkracht :Royal Marines
Eenheid :RM 48 Commando
Rang :Marine
Operatie :Serooskerke, Buffalo Incident
Opmerking :formerly 7th Battalion RM
Status :KIA - Killed in Action, gesneuveld
Geboortedatum : 1922Plaats:
Overlijdensdatum :08-11-1944    Plaats:Serooskerke
Serooskerke Buffalo accident
Begraven:Bergen op Zoom War Cemetery
Grafnummer:15-B-1
Eerste begraafplaats:Grafnummer 611
Monument:

Bergen op Zoom

Persoonlijk verhaal : William George Bean
Buffalo incident Serooskerke

Omdat grote delen van Walcheren onder water stonden gebruikte men de Buffalo veelal als troepen transportvoertuig. Op 8 november werden een aantal RM 48 commando's naar Veere gestuurd om contact te maken met de 52e Lowland divisie.

Vanuit Oostkapelle reden ze omstreeks 1 uur in de middag Serooskerke binnen. Daar vierde men met de inwoners dat ze bevrijd waren. Een paar uur later omstreeks het tijdstip dat de mannen bericht kregen dat de Duitsers gecapituleerd waren verlieten de 4 Buffalos het dorp in een konvooi.

Bij de kruising Veere/Gapinge aangekomen moest de eerste buffalo uitwijken voor een tegenligger. Het is onduidelijk wat dat was. De tweede Buffalo hoefde niet uit te wijken. Onder de kruising was door de Duitsers echter een explosief geplaatst. Toen het voertuig hier over heen reed explodeerde het. Bij de explosie kwamen direct 18 man om. Van de 9 gewonden overleden er later nog een aantal. 

In onze database gaan we uit van 23 gesneuvelde militairen. De meeste van hen liggen begraven op de begraafplaats in Bergen op Zoom. In Serooskerke staat een monument dat aan het incident herinnerd

Bronnen
Archief Bevrijdingsmuseum Zeeland

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id