Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Militairen details
Kornelis van den Heuvel
database-id
6300


Militair

Categorie :Gesneuvelde Militair
Naam :Kornelis van den Heuvel     (Man)
Leeftijd :25
Burgerlijke Status: Burgerlijke stand status onbekend
Ouders :Eliza van den Heuvel en Maatje Bout
Adres :Breskens
Diende in Geallieerd leger
Strijdkracht :Koninklijke Marine
Eenheid :Korps Mariniers
Rang :Marinier 1e klasse
Status :MIA - Missing in Action, Lichaam niet, of veel later gevonden
Geboortedatum : 17-03-1916Plaats:Tholen
Overlijdensdatum :06-03-1942    Plaats:Kertosono
Sneuvelde op Java.
Begraven:Buiten Erevelden, Indonesi√ę.
Monument:
  • Gedenkboek 38.
  • Herdenkingsmonument, Vossemeersepoort, Tholen.
  • Oorlogsmonument, Nederlands Ereveld Kembang Kuning, Surabaya, op de plaquette "Van hen van wie de laatste rustplaats niet bekend is" wordt de naam vermeld.
Persoonlijk verhaal : Kornelis van den Heuvel

Marinier Kees van den Heuvel was ingedeeld bij de compagnie Den Hartog van het Marinebataljon op Oost-Java in maart 1942. Hij kwam op 6 maart 1942 te Kertosono om het leven. De sectie waar hij toe behoorde bevond zich in voertuigen toen Japanse vliegtuigen kwamen aanvliegen om deze te bombarderen. De mariniers verlieten de voertuigen voordat de bommen hun konden raken en kwamen vervolgens onder vijandelijke geweer- en mitrailleurvuur waarna de sectie zich opstelde om tegenvuur te geven. Van den Heuvel was de hulpschutter van een Lewis-mitrailleur en hij assisteerde marinier Bernard Onstein bij het vuren met de mitrailleur. Na zo’n drie kwartier van schotenwisselingen kwamen de mariniers onder mortiervuur waardoor Onstein samen met zijn hulpschutter Kornelis van den Heuvel een paar keer van positie moest wisselen om niet geraakt te worden. Toen Onstein en Van den Heuvel de weg probeerden over te steken werden ze beiden dodelijk getroffen door geweervuur.

Bron: erelijstgevallenmariniers.nl

Bronnen
O.G.S.;
Bron geboorte: geboorteakte 15

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id