Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Burgerslachtoffer details
Lieven Jacob de Konink
database-id
7789


Burger

Categorie :Ongeluk/Ziekte/Verdronken
Naam :Lieven Jacob de Konink     (Man)
Leeftijd :45
Burgerlijke Status: Gehuwd met Agnes Maria Louise Blondé
Beroep :Hoofdmachinist KV
Adres :Molijnstraat 40
Haarlem
Geboortedatum : 30-05-1896Plaats:Vlissingen
Overlijdensdatum :27-11-1941    Plaats:Willemstad
Datum overlijdensakte is 03-02-1947, nummer 36, Haarlem.
Overleden in Sint Elisabeth Hospitaal.
Begraven:Nationaal Ereveld, Groenendaalseweg, Loenen,
Grafnummer:D--476
Monument:

"Monument voor Burgerslachtoffers", Noorder begraafplaats, Pres Rooseveltlaan, Vlissingen.                                                                                                                Nationaal Koopvaardijmonument "De Boeg", Boompjeskade, Rotterdam. Koopvaardijmonument, Boulevard Evertsen, Vlissingen.                                        KNSM-monument, KNSM-laan, Amsterdam, op de plaquette wordt de naam vermeld.                                                          

Persoonlijk verhaal : Lieven Jacob de Konink

Bij het uitbreken van de oorlog met Duitsland op 10-05-1940 is Lieven Jacob varende. Op Curacao wordt op 10-05-1940 het Duitse stoomschip Alemania  van de Hamburg-Amerikanische Packetfahrt te Hamburg, dat sinds augustus 1939 in Zoutbaai ligt, in opdracht van de regering door een enterploeg van de Koninklijke Marine in beslag genomen. Het schip krijgt de naam Sint-Maarten en gaat in 1941, bemand met personeel van de KNSM, voor de geallieerden varen. Na een reis met de Sint-Maarten voelt Lieven Jacob zich onwel. Hij wordt opgenomen in het Sint Elisabeths Hospitaal te Willemstad op Curacao. In dit hospitaal zal hij op donderdag 27-11-1941, op 45-jarige leeftijd, komen te overlijden.

Bronnen
Gem Vlissingen; O.G.S.;
Bron geboorte: geboorteakte 266
Overige bronnen: woonplaats: overlijdensakte 36

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id