Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Burgerslachtoffer details
Aäron van Coevorden
database-id
8307


Burger

Categorie :Holocaust/Vervolging
Naam :Aäron van Coevorden     (Man)
Leeftijd :25
Burgerlijke Status: Burgerlijke stand status onbekend
Ouders :Alexander van Coevorden en Maria van Leeuwen
Adres :Frederiklaan 39
Rijswijk
Geboortedatum : 07-07-1917Plaats:Middelburg
Overlijdensdatum :28-02-1943    Plaats:Auschwitz
Datum overlijdensakte is 08-12-1950, nummer 223, Rijswijk.
Begraven:Geen graflocatie bekend
Monument:

Gedenkboek 8.                                                                                                      Naam komt voor in de lijst: "102.000 namen van Westerbork".                        Gedenkplaten in de voormalige Hogere Textielschool, Ariënsplein, Enschede, op een van de platen wordt de naam vermeld.                                                            Herdenkingszuil, Nederlands Ereveld, Friedhof Stoffeln, Bittweg, Düsseldorf-Oberbilk, met de zuil worden de Nederlanders herdacht die zijn omgekomen in de concentratiekampen.  

Persoonlijk verhaal : Aäron van Coevorden

Aäron van Coevorden was leerling aan de Hogere Textielschool in Enschede. Na de zomervakantie van 1941 hadden joodse leerlingen geen toegang meer tot de school. In de hal van de vroegere Hogere Textielschool aan het Ariënsplein is een plaquette aangebracht met de namen van leerlingen, leraren en oud-leerlingen die de oorlog niet hebben overleefd. Hierbij staat de naam van Aäron van Coevorden.

Bronnen
O.G.S.; Joods Monument;
Bron geboorte: geboorteakte 182
Overige bronnen: woonplaats: overlijdensakte 223

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij svp het database-id