Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Burgerslachtoffer details
Adam van Diessen
database-id
8534


Burger

Categorie :Onbekend
Naam :Adam van Diessen     (Man)
Leeftijd :66
Burgerlijke Status: Gehuwd met Leentje Adriana Coussement
Beroep :zonder
Adres :Rotterdam
Geboortedatum : 24-12-1873Plaats:Tilburg
Overlijdensdatum :05-07-1940    Plaats:Oostburg
Begraven:Geen graflocatie bekend
Persoonlijk verhaal : Adam van Diessen

Diessen van Adam.

Geboren op 24 december 1873 te Tilburg, woonplaats Rotterdam. Overleden op 5 juli 1940 te Oostburg, 66 jaar, echtgenoot van Leentje Adriana Coussement. Aangifte door Pieter Dingenis Cousement, schoonbroer, te Oostburg op 6 juli, akte nr. 60.

Hij logeerde bij zijn schoonzuster, wonende aan de Trapstraat te IJzendijke. Hij was tijdens de beschieting door Duitse artillerie op 23 mei gaan kijken wat er gaande was en werd in de benen getroffen door granaatscherven en zwaar gewond opgenomen in het noodziekenhuis. Toen na 2 weken z’n toestand  achteruit ging werd hij overgebracht naar het ziekenhuis te Oostburg en is daar op 5 juli overleden.

Bron: dagboek Maria Verbeem 1940 – 1945 en Georgette Termont-de Jaeger te IJzendijke op 28 juli 2015.

Bronnen
Gem Sluis; Oorlogsslachtoffers IJzendijke, de heer H. Hamelijnck;
Bron geboorte: geboorteakte 944
Overige bronnen: woonplaats: overlijdensakte 06-07-1940, nummer 60, Oostburg.

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id