Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Militairen details
Ken Beard
database-id
8896


Militair

Categorie :Overlevende
Naam :Ken Beard     (Man)
Leeftijd :Onbekend
Burgerlijke Status: Burgerlijke stand status onbekend
Eenheid :Glider Pilot Regiment
Rang :S/Sgt
Rol :Piloot
Operatie :Market Garden
Status :Onbekend
Geboortedatum : OnbekendPlaats:
Betrokken bij actie :17-09-1944    PlaatsScheldemonding
Sleepkabel brak
scheldemonding Airspeed-Horsa Chalknr 462

Toestel was op weg naar een landingszone tijdens operatie market garden. Het vervoerde naast 3 soldaten van het 1e parachute Batallion een Jeep en twee motorfietsen. Alle inzittende konden door de ASR worden gered. De lading ging geheel verloren.

De kapitein van het reddingsschip gaf aan dat de militairen van de first parabrigade kwaad waren dat ze terug naar Engeland moesten gaan. Ze wilden op de kust van Walcheren afgezet worden om zo op eigen gelegenheid het landingsgebied te bereiken.

Bronnen
Archief Bevrijdingsmuseum Zeeland

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id