Vliegtuigcrashes
Vliegtuigcrashes
Supermarine - Spitfire IX NH479
Nieuw- en Sint Joosland

Kaart: Crash locatie bij benadering
Regio:Walcheren
Locatie:Nieuw- en Sint Joosland
Crashdatum:30-10-194408.45
Functie: Jager
Toestel:Supermarine-Spitfire IX
Markering: NH479
Unit/Sqdn:127 Sqn
Piloot: Fosse, Gunnar 
Basis:
Missie:
Oorzaak: Crash/Neergeschoten
Reden:Flak/Luchtafweer
Afbeelding van een Spitfire IX | bron: wikipedia

Slachtoffers
KIA1MIA 0WIA 0UNK0
EVD 0ESC 0POW 0Safe 0
Meer informatie
Oorzaak : Zou in de buurt van Gorinchem geraakt zijn door luchtafweer
Info : RNAF

Bemanning
IDNaamRangRolmil_idState
2353Fosse, Gunnar Captain  KIA
Beschrijving Crash
Spitfire Mk.IX NH479 van 127 squadron werd door luchtafweer getroffen waarna het toestel neerstortte aan de Binnendijk bij Nieuwland op het land van de heer Verhulst.

Voerde in de ochtend van 30 oktober een duikvlucht uit op een boomgaard waar Duitsers hun artillerie (op die plek twee zware houwitzers, 15,5 cm) op aan het stellen waren. Daarbij zou hij - al of niet door Flak geraakt - de hoge boomtoppen van 't Hof De Reigersberg (toen familie Markusse) hebben geraakt met als gevolg dat hij met volle snelheid maar onder een kleine hoek op het land te pletter is geslagen, waarbij het toestel in ontelbare stukken uit elkaar is geklapt.Het lichaam van de piloot is later overgebracht naar een Noorse Begraafplaats.


Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id