Vliegtuigcrashes
Vliegtuigcrashes
Junkers - Ju 88A-1 7A+BH
Sint-Kruis

Kaart: Crash locatie bij benadering
Regio:Zeeuws-Vlaanderen
Locatie:Sint-Kruis
Crashdatum:14-05-194006:15
Functie: Onbekend
Toestel:Junkers-Ju 88A-1
Markering: 7A+BH
Unit/Sqdn:1.(F)/121
Group: Aufkl. Gruppe
Piloot: Schnegotzki, Richard 
Basis: Münster-Handorf
Missie:Verkenningsvlucht over België
Oorzaak: Crash/Neergeschoten
Reden:Jager/Schutter
Afbeelding van een Ju 88A-1 | bron: wikipedia

Slachtoffers
KIA4MIA 0WIA 0UNK0
EVD 0ESC 0POW 0Safe 0
Meer informatie
geclaimd door: Hurricanes van 615 squadron

Bemanning
IDNaamRangRolmil_idState
3802Schnegotzki, Richard28OberFw.  KIA
3801Collosseus, Wilhelm26Fw.  KIA
3803Spillmann, Heinz-1OberLt.  KIA
3804Gers, Walter23Uffz.  KIA
Beschrijving Crash

De Junkers 88A-1 van Aufklarungs Gruppe 1 werd tijdens een een verkenningsvlucht boven België aangevallen. Omstreeks 6.00 uur in de morgen werd het nabij het Belgische Sint-Laureins onderschept door een early morning patrol uitgevoerd door Hurricanes van No. 615 squadron. 


Na te zijn getroffen raakte de Junkers in brand en stortte het – nadat eerst nog vier bommen waren afgeworpen – neer in de richting van Sint-Kruis.  Het toestel crashte ter hoogte van de Eeklose watergang op een afstand van 200 meter van de boerderij van  de familie Van de Vijver.


De lichamen van de bemanning werden – onherkenbaar verminkt – verspreid in het bouwland gevonden. Ze werden met een vrachtwagen vervoerd naar de Ned. Herv. Kerk in Aardenburg en werden daar die zelfde middag nog ter aarde besteld. In 1956 zijn de lichamen herbegraven op de begraafplaats in Ysselsteijn.
Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id